Aanbod incompany

In company

De Wandeletappes zijn krachtige interventies bij de ontwikkeling van individuele professionals, van teams en als onderdeel van een organisatietransformatie.

 

De kracht van de etappes is dat de reizigers teruggaat naar de kern. Dit helpt bij het ontdekken en ijken van ambities -individueel of collectief. Het maakt het mogelijk om die  verbinden aan de eigen ervaring, kwaliteiten en vaardigheden. En deelnemers maken een vertaling van hun doelen en kwaliteiten naar acties: Wat is mijn volgende etappe? En wat is de volgende stap voor ons team en onze organisatie.

 

De opbouw en de kernvragen zijn vast: zeven etappes

Het inbedden van de etappes kan op de volgende manieren vorm krijgen:

 

Individueel

  • Jaarplannen en en jaardoelen scherp maken; voer na de zomer gesprekken met een aantal peers, leidinggevenden en je mentor. Begin na de zomer met die input een virtuele reis om helder te krijgen waar je het komende jaar op focust.
  • (Carrière)perspectief helder krijgen; na (bijvoorbeeld) twee of drie jaar in een rol, krijgt elke professional of manager een virtuele reis aangeboden in het kader van carrière en ontwikkeling
  • Je wilt geen coachtraject, maar wel tijd claimen voor jezelf en je ontwikkeling

Aanvullend kan individuele coaching worden in gevlochten in de reis (bij start, midden en einde) waardoor de deelnemer zijn

Team -

De kracht van een team groeit wanneer haar leden de doelen en ambities van het team kunnen verbinden met hun eigen motivatie en doelen. De virtuele reis biedt een frisse, en verrassende weg naar zo’n koppeling.

De kracht van het team kan worden benut door bij de start, halverwege en bij afsluiting bij elkaar te komen in Zooms/MS Teams. Er kan worden gewerkt in groepjes van 2. of 3. teamleden. Zo leren de teamleden elkaar diepgaand kennen als professional en als mens. Op een manier waarop dat in gebruikelijke team settings als een vergadering niet vaak gebeurt. En in onze ervaring ook niet tijdens een training. maar ook op niveau zelfs niet van een training.

Er zijn twee mogelijke wegen. Op de eerste route heeft het team zijn doelen en ambitie scherp. De leden van het team gaan op pad met die ambitie van het team. Ze verkennen en ontdekken hoe hun eigen motivatie samenhangt met die van het team. Ze maken scherp welke talenten ze willen en kunnen inbrengen en welke kwaliteiten ze willen ontwikkelen en wat de volgende stappen zijn.

In het tweede pad wil het team haar doelen verhelderen. Het kiest ervoor om de teamleden terug te laten gaan naar hun eigen wortels en kwaliteiten en deze te vertalen naar hoe ze deze kunnen inbrengen ten dienste van het team en diensten.

Vorm: Zoom/ MS Teams sessies

Organisatie-ontwikkeling - Culturele heroriëntatie of fusie en overnames-

Graag Meer input