Het collectief Gaandeweg

Het collectief Gaandeweg

Het Collectief Gaandeweg bestaat uit zeven ervaren professionals op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Gaan-de-weg ontstaat er iets, niets is vastgelegd en er is ruimte voor ontdekking en verwondering.

Het Collectief is de weg-begeleider op jouw reis.

 

 

 

 Anita van der Kooij

Hoe ga je het liefst op reis?

Als ik een boom zou zijn?

 

Caroline van Hattem

Hoe ga je het liefst op reis?

De mooiste herinnering heb ik aan mijn zwerf zeiltochten met mijn campers op Lake Winnepesauke in New Hampshire. Vol bepakte boten, onbewoonde eilandjes, koken op open vuur met de Dutch oven. Mooi zeilweer of niet! En na een aantal dagen met glinsterende ogen terugkomen en het wekenlang (jaren dus) koesteren.

 

Als ik een boom zou zijn?

Dan zou ik de Amerikaanse Eik in mijn tuin zijn. Onder de boom ben ik getrouwd. De boom is mijn lijn met mijn andere thuis de VS. Haar wortels zijn wijdverspreid en diepgeworteld en solide. In diepe rust in de winter en vol van kleur en levendigheid in de zomer.

 

Lieke Tijssen

Hoe ga je het liefst op reis?

Als ik een boom zou zijn?

 

 

Marjolein Risseeuw

Ik reis graag door Azie met mijn gezin. Onderweg wil ik vooral in contact komen met de inwoners van een land. Ik verdiep me graag in de cultuur en ‘lifestyle’ van generatiegenoten aan de andere kant van de wereld. Hoe doppen zij hun boontjes en hoe maken zij plezier?!

 

Ik zou graag een Camelia willen zijn. Een kleine sierlijke en stevige boom met veel bloemen in het voorjaar. Het blad blijft mooi donkergroen in de winter. Ik heb hem gekregen van mijn moeder met haar zin: ‘voor later als ik ga hemelen. Dan ben ik toch nog bij je in de buurt’. Dit vind ik een heel fijn idee.

 

 

Mark Bouman

Hoe ga je het liefst op reis?

De kern van reizen is voor mij vreemd genoeg niet mezelf verplaatsen. Reizen betekent zijn waar het echt anders is. De kick komt niet -meer- uit ver weg gaan of onderweg veel op pad zijn. Mijn fascinatie zit in het helemaal onderdompelen in een andere omgeving. En dat lukt me het best als ik kan bijdragen aan de plek die ik bezoek – door te werken in het buitenland, lukt dat sneller dan als toerist. En in Nederland -zo leerde ik door Corona- kan ik me net zo diep onderdompelen als  ver daarbuiten.

 

Als ik een boom zou zijn?

.........ik kan deze vraag niet beantwoorden. Genetisch lijk ik te weinig op een boom.

 

Sandra Schotsman

Ik hou van reizen, met mijn gezin alle continenten of met een groep door de natuur van Europa of Afrika. Nieuwe dingen ontdekken, s’ ochtends niet weten waar je s’ middags terecht komt, de tijd nemen. Ik ben een slow traveler, zo hebben we alle tijd om ons te laten verassen, te relaxen en de tijd vergeten. Het niet buiten de grenzen mogen reizen maakte me onrustig, elke dag checkte ik de BZ app, alles oranje… Ik heb ontdekt dat je al wandelend ook prachtig door Nederland kan reizen, je ook kan laten verassen door de natuur, ook kan vertragen.

 

Ik ben dol op bomen, maar ik wil geen boom zijn. Het onbeweeglijke maakt me onrustig.