Leiderschap en teamontwikkeling

Leiderschap en teamontwikkeling

Onze leiderschaps- en ontwikkelingstrajecten zijn verbonden aan de strategie en richting van de organisatie en de ontwikkelingsvraagstukken van de deelnemers. Afhankelijk van je vraag maken wij een maatwerktraject.

  

Holistische aanpak

 We werken vanuit holistisch gedachtegoed en besteden aandacht aan:

 

Het hoofd: we bieden een theoretisch kader. Welk kader, welke taal we gebruiken, hangt af van de 'taal' in de organisatie. ACT de Woude is Insights Discovery gecertificeerd (gebaseerd op de theorie van Carl Jung). Maar als blijkt dat in een organisatie een ander of geen instrument wordt gebruikt dan passen we ons daarop aan. Naast Insights Discovery maken we gebruik van onder andere de Transactionele Analyse, en Theory U.

 

Het lijf: Vanaf 2013 volg ik een opleiding Haptonomie bij Ted Troost en Eric Elberts. De reactie van het lijf gaat altijd voor de reactie van het hoofd.  Voordat je hoofd het heeft bedacht, heeft je lijf al contact gemaakt. Door verbinding te maken tussen lijf (voelen) en hoofd (denken en gevoelens) maak je jezelf bewuster van je omgeving en van je eigen gedrag en kan je je verbinden met jezelf, de ander en je omgeving.

 

Het hart: waar ligt jouw talent, jouw passie, jouw bron? Waar wordt je "blij" van en hoe past dat binnen de organisatie context? In onze trajecten gaan we aan de slag met deze vragen zodat duidelijk wordt hoe talenten en verlangens de context raken.

 

De organisatiecontext: Onze maatwerk (leiderschaps- en ontwikkelings)trajecten vinden plaats binnen een context, de context van de organisatie, en zijn verbonden met de speerpunten en richting of verandering van de organisatie.

 

Onze leiderschaps- en ontwikkelingstrajecten worden altijd in coproductie met de opdrachtgever vormgegeven en uitgevoerd. Soms door met elkaar het traject vorm te geven, maar het kan ook dat iemand vanuit de organisatie als trainer samen met ACT de Woude het programma uitvoert. Op deze manier sluiten de trajecten aan bij de taal van de organisatie en de vraagstukken die leven. Borging van onze trajecten in de organisatie is een belangrijk uitgangspunt waar we met elkaar aandacht aan besteden.

 

Natuur

Wij zien de natuur als een spiegel die mensen in contact brengt met zichzelf, met hun basis en hun bron. In de natuur is helder dat we een onderdeel zijn van een groter geheel. In al onze trajecten betrekken wij de natuur, de wijze waarop we dit doen is verschillend.

 

Veiligheid

We creëren een veilige leeromgeving en nodigen deelnemers uit om binnen deze veilige omgeving, op zoek te gaan naar de grens van het onbekende. 

 

Voor meer informatie klik hier.  

 

 

 

"Al enkele jaren werk ik met veel plezier en enthousiasme samen met Sandra aan het vormgeven en op poten zetten van onze ontwikkeltrajecten voor Fontys Leidinggevenden, projectleiders en  coördinatoren en de lectoren.  Sandra heeft als externe trainer voor ons een enorme toegevoegde waarde door haar ruime ervaring en expertise betreffende leiderschapstrajecten. Sandra is heel prettig in de omgang, toegankelijk, duidelijk, flexibel en punctueel. Ze is ook echt een sparringpartner en altijd op zoek naar hoe we zo dicht mogelijk bij de behoeften van een groep kunnen aansluiten. Kortom, een top trainer!"

Lonneke Wilms - Projectcoördinator Fontys Hogescholen, Centrum voor Loopbaan en Ontwikkeling

 

 

 

ACT de Woude is een netwerkorganisatie. Afhankelijk van de vraag van de klant wordt er met een team van verschillende professionals samengewerkt.

 

ACT de Woude heeft een CRKBO registratie en mag derhalve BTW vrijgesteld opleiding aanbieden aan bedrijven die van BTW zijn vrijgesteld, of omdat ze eindafnemer (privé personen) zijn of bedrijven die geen BTW kunnen afdragen. 

 

Tevens is ACT de Woude sinds 2007 Insights Discovery gecertificeerd.